Hur blir man av med könssjukdomar

Det är lätt hänt att smittas av en könssjukdom. Det räcker med att vara oförsiktig en gång om oturen är framme och någon av de vanliga könssjukdomarna klamydia, herpes, gonorré. Att skydda sig mot sexuellt överförbara infektioner är inte särskilt svårt, om man använder kondom räcker det oftast för att undvika smitta. Läs även lite könssjukdomar, det gör det lättare att undvika att smittas samt hur man testar sig samt man kan samtidigt få en överblick hur man kan bota dem.

Informationssidor på internet är den bästa platsen att börja leta, och det är väldigt sällan man behöver mer information än man kan hitta på nätet. Stora etablerade sidor som 177, RFSL, UMO samt läkemedelsverket är stora generella sidor som ger mycket information om ämnet. Kolla även på mer nischade sidor som bara handlar om könssjudomar, där få man oftast information om sjudomarna och infektionerna samt vilka läkemedel man använder för att bota dem. En riktig bra nischad sida är könssjukdomar.org.

Baserat på den information jag har hittat verkar det som de flesta vanliga sexuellt överförbara infektioner är hyfsat lätta att behandla. De bör dock alltid behandlas eftersom de kan leda till potentiellt allvarliga följdbesvär. I normala fall brukar man uppsöka vården för att få rätt behandling utskriven, men tack vare nätapotek kan man idag köpa lämplig behandling mot de flesta könssjukdomar via nätet.

Klamydia kan effektivt behandlas med antibiotika, exempelvis Doxycyklin. Kuren är oftast runt en vecka och det behövs sällan mer än en behandling.

Gonorré är inte lika vanlig som klamydia men är ändå bland de vanligaste sexuella infektionerna. Sjukdomen kan behandlas med antibiotika med bra resultat. Det kan vara nödvändigt att använda mer en sort. En effektiv kombinationskur som ger utmärkta resultat är Cefixim och Azithromycin.

Könsvårtor beskrivs ofta mer som ett besvär snarare än en sjukdom, men är mycket vanlig. Åkomman orsakas av ett virus och det finns botemedel generellt sett ger bra resultat. Det kan variera hur bra effekten är från person till person. Läkemedlen fungerar generellt genom att hämma viruset och ta bort symtomen. Aldara eller Kondyline är två populära medel.

Könsherpes är en virusinfektion och kan behandlas med läkemedel som hämmar viruset och tar bort symtomen. Resultaten är bra och ta snabbt bort besvären i samband med genital herpes. Aciklovir och Valtrex är två exempel på väl fungerande mediciner.