Vad skiljer kontorsstädning från hemstädning?

Kontorsstädning skiljer sig en del från andra städtjänster. Till skillnad från hemstädning som varierar ganska mycket i pris har kontrosstädning en mer standardiserad prisbild. Hemstädning är vanligtvis dyrare per timme. Vad som ingår kan också skilja sig ganska mycket. I hemstädning brukar fler saker inkluderas eftersom det är det som vanligtvis efterfrågas. Kontorsstädning är mer som att sätta ihop ett paket av tjänster som du önskar ha utfört som damma av skrivbord och andra ytor, rengöring av golv med mera. Priset på kontorsstädning beror väldigt mycket på hur ofta det ska städas och hur du du vill ha gjort.

Hemstädning brukar utföras någon gång per vecka och då som storstädning. Vad som hinns med på en timma är oftast mindre och de flesta kunder har högre krav på noggrannhet. Det är oftast mindre viktigt att det utförs på en specifik tid eller specifik dag vilket innebär att kravet på servicenivå är lägre. En städfirma som har mycket hemstädning kan alltså troligtvis klara sig med mindre personal eftersom det är inte alltid nödvändigt att vara hos kunden varje dag en särskild tid. De enskilda kunderna är oftast mindre jobb jämför med kunder hos kontorsstädning. En nackdel med detta är att små enskilda kunder kombinerat med att vilken kvalitet kunderna förväntar sig är väldigt stor är att kundservicen kan variera en del. Om en kund har för höga krav kan en del städfirmor strunta att anstränga sig att nå upp till kundens krav eftersom det inte alltid är värt besväret. Undantaget är om kunden betalar bra eller är en särskilt stor kund.

Om du vill ha bra kontorsstädning är det därför viktigt att välja en firma som är kunnig inom kontorsstädning. Det finns många att välja mellan internet är ett verktyg att hitta bra städfirmor. Utgå ifrån din egen stad, om exempelvis du söker på kontorsstädning i Göteborg bör du främst kontakta städfirmor som är baserade i staden eller har ett kontor där så de kan utföra jobbet. Leta efter en firma som har rutiner för att möta och hantera varierande krav på kvalitet och har bra rutiner för att utvärdera och utföra jobbet på en konsekvent bra kvalitet. Eftersom städning av kontor ställer högre krav på servicenivå som att du kan plocka ihop ett paket av städtjänster och får dem utförda på bestämda tider måste firman även tillräckligt med kompentent att personal att utföra jobbet enligt överenskommelse. Säkerhet är mycket viktigt, om städningen sker på kvällstid måste man lämna över nycklar och larmkoder till kunderna. Detta gör att det är viktigt att företaget är transparent och visar att de har rutiner att hantera detta på ett ansvarsfullt sätt. Kontakten med städfirman är viktig. Städbehoven kan gå upp och ner och det måste därför gå att lägga till eller ta bort städtjänster. Andra bekvämligheter som en städfirma fokuserad på städning av kontor är att de ofta kan hantera inköp av förbrukningsvaror till låga priser. Vissa firmor erbjuder även tilläggstjänster som inköp och skötsel av exempelvis kaffemaskiner.