Så fick Anna bort bruna hudfläckar

– I många år gick jag runt och undrade vad som hände med min hud innan jag till slut hittade en kräm som hjälpte mig med mina problem.
Detta berättar Anna om den svåra tiden med komplexen och att våndas över fläckarna i ansiktet och kroppen som syntes ganska väl.

Sol och pigmentfläckar
Våren har just kommit till Båstad och Anna är ledig från jobbet och sitter i solen och bara njuter. Anna berättar;
– Jag är ofta i solen och vill inte vara utan den, därför smörjer jag alltid in mig noga nuförtiden för att förhindra att alla dessa bruna hudfläckar som jag hade innan ska komma tillbaka.
En tid i ungdomen bodde Anna i Grekland och jobbade som dykguide. Det blev flera år i stark sol och huden fick för mycket sol.

– Jag blev som en leopard, helt fläckig i ansiktet, på halsen och på axlarna. Det såg inte bra ut alls berättar Anna.
Hemma i Sverige hade Anna jobbat som föreläsare men pigmentfläckarna syntes jättetydligt på vintern och det blev allt mer pinsamt att visa sig ute. Till sist mådde hon så dåligt att enda lösningen blev lyckopiller och flera års sjukskrivning för att återhämta sig.
– Jag mådde så dåligt, allt jag kunde göra var att gömma hudfläckarna med ett tjockt lager smink när jag var ute bland folk. När jag svettades såg det ut som smetig målarfärg som rann längs kinderna. Ett tag lade jag tusentals kronor varje vecka enbart på smink för att kunna dölja hudfläckarna, berättar Anna.
Till slut började Anna bära olika sorters masker över ansiktet, hon blev märkligt bemött av folk och som ett resultat av detta slöt hon sig alltmer och började låtsas att hon inte längre kunde förstå folk som pratade med henne.

Krämen som ändrade allt
Men så en dag så såg Anna en sida på nätet som tipsade om hur man kan bleka pigmentfläckar. Denna site innehöll bra tips på olika krämer mot pigmentfläckar och Anna provade sig fram bland tipsen.
– Den kräm som hjälpte mig mest var Skin Doctors White and Bright. Det tog ett tag innan jag såg resultat men till sist blev det lite av en ketchupeffekt.
Annas problem blev hjälpta och pigmentfläckarna försvann. Anna berättar vidare;
– Det fanns människor i min omgivning när mina pigmentförändringar var som värst som tog avstånd från mig. Det kändes väldigt hårt eftersom jag redan var så hårt drabbad av hudförändringarna. Jag kunde ju inte hjälpa detta och vill nu gärna hjälpa människor i samma situation.

Funderar på hudsalong
Anna (som egentligen heter något annat) drömmer idag om att starta en hudvårdssalong med inriktning på människor med problem med kosmetiska problem som tex pigmentfläckar.
– Det är en dröm. Jag hoppas att jag kan göra den verklig en dag. Problemet är så stort och många människor mår så dåligt i onödan av detta. Hjälpen är så enkel, en kräm och så kan allt bli bra!