Rynbehandling – olika möjligheter

När man äntligen bestämt sig för att fixa till rynkorna i ansiktet måste man besluta sig för en utav många metoder för rynkbehandling. Det finns ett antal ickekirurgiska metoder som fungerar med varierande resultat beroende på din hudtyp och behandlingsmetod.

Laser för att ta bort rynkor

Laser fungerar som rynkbehandling, dock inte fullt ut, dvs dina rynkor försvinner inte. Fraxellasern når ner djupt i mellanhuden och när läkningen sker efter laserbehandlingen stimuleras/stärks collagen lagret i huden. Collagen är ett fiberprotein som finns som bindväv i b.l.a mellanhuden. Minskande mängd collagen i huden orsakar hängande och oelastisk hud. Lasern bidrar därför till en stramare hud efter avslutad behandling. Lasebehandlingar mot rynkor utförs oftast som en kur med upprepade behandlingar under en månad. Det tar ofta uppemot 4-6 månader innan huden fullt ut visar resultatet av laserbehandlingen.

Men det finns andra rynkbehandlingar…

Botox är fantastiskt utbrett för att det är fantastikt bra. Mindre rynkor runt munnen och ögonen kan förvinna helt men oftast miska rejält av botoxinjektioner. Botox är även en mycket billig behandlingsmetod mot rynkor. Hängande hakor och påsar under ögonen kan dock inte botox göra mycket åt, där är det kirurgi som gäller. Dock bör man höra med plastikkirurgen vad s.k fillers kan göra med påsarna under ögonen. Ofta är det fettlager som torkat ut med åren under ögonen som kan återfyllas med fillersinjektioner.